top of page

Núria Gimbernat

“ Tot correspon a una recerca, a la necessitat d’apaivagar una inquietud,    que és l’anhel de viure”

La nostra mirada sobre el que ens envolta i el cogito ergo sum esdevenen l’arma principal del coneixement, i de com interpretem la nostra realitat, individual i subjectiva. Però l’aura d’una obra només és perceptible per mitjà d’un acte de comunicació que actua com un ritual.

 

L’interès rau a transportar l’espectador a un lloc inesperat, emotiu i trasbalsador. Que l’emoció de la creació es transmeti a l’observador, que en farà la seva lectura i la interpretarà de forma personal i intransferible.

A personal glance upon what surrounds us, and cogito ergo sum become basic tools for knowledge and for interpreting our own subjective reality. But the aura of an artwork is only perceived by an act of communication enacted by a ritual.

 

My main concern is to lead the observer to an unexpected, and perhaps unsettling emotional experience, to be able to convey the emotion of creation and let the observer personally interpret it in a private and unique way.

Biografia

Biography

Nascuda a Girona el 1964, visc en un entorn privilegiat, a la vora del mar.

 

Graduada en biologia i especialitzada en embriologia, l’interès per l’art m’ha acompanyat sempre, però des de fa una anys  he intensificat la meva dedicació, centrant-me en l’escultura utilitzant un material tan dúctil i expressiu com la ceràmica.

Treballo manualment o al torn  les meves peces. Utilitzo gres d’alta temperatura o porcellana que a vegades esmalto o deixo al natural, segons el tipus de sensació que vull evocar. El gres em permet acabats amb moltes textures, mentre que la porcellana transmet una puresa i lleugeresa etèries. La llum i l’ombra són importants en la meva obra; per a mi, el buit, l’espai, és  tan revelador com la matèria i el volum, conferint a cada peça un caràcter i forma únics.

Born in Girona in 1964, I live in a privileged surrounding by the sea.

Graduated in biology and specialised in embryology, I have always been interested in art, but some years now I have intensified my devotion, focusing in sculpture using such a ductile and expressive material as clay.

 

I throw or hand build my pieces. I use stoneware or porcelain sometimes glazed or in natural finish, depending on which feeling I want to evoke. Stoneware allows a variety of textures while porcelain conveys an ethereal purity and lightness.

Light and shadow are important in my work. To me, space, the void, are as revealing as matter and volume, providing every piece a unique character and a genuine form.

Exhibitions 

2015

2015

2016

2017

2017

2018

ESSÈNCIES, Centre Cultural La Mercè - EMA, Girona.

ESSÈNCIES, Bisbalceram, Corçà.

IRIS, Centre Cultural La Mercè - EMA, Girona. (Beca KREAS 2015)

INUND'ART, Casa de Cultura, Girona. 

ART EMERGENT SABADELL, Acadèmia de Belles Arts, Sabadell. 

CICA, Museu de Ceràmica de l'Alcora, Castelló. 

2018

2018

2021

2021

VI PREMI D'ESCULTURA CONTEMPORÀNIA, Fundació Vila-Casas, Palafrugell. 

19ª BIENNAL DE CERÀMICA D'ESPLUGUES ANGELINA ALÓS, Museu Can Tinturé i La Rajoleta, Esplugues de Llobregat. 

XV BIENNAL INTERNACIONAL DE CERÀMICA ARTÍSTICA AVEIRO

 

PREMI DEL PÚBLIC en la 20º BIENNAL DE CERÀMICA D’ESPLUGUES ANGELINA ALÒS

  

Collaborations

2019

 BULTHAUP GIRONA with different wheelthrown porcelain pieces in their showroom.

2020

 The restaurant EL CELLER DE CAN ROCA : design and making of different porcelain pieces for their tasting menu.

bottom of page